You are here

TÜRKİYE'DE TOPRAK REFORMUNUN SOSYAL YÖNÜ

SOCIAL ASPECT LAND REFORM IN TURKEY

Journal Name:

Publication Year:

Abstract (2. Language): 
1 The main source of production and the land to live on Earth throughout history, the people and the communities that they produce for the sake of their lives and countless struggles, their most important factor. Access to land, having to maintain the current soil, reproduce, larger and more fertile lands to conquer people and inter-communal conflict and conflicts have always constituted the main reason. Even today, a lot of international disputes, and the economy is based on agriculture, countries, individuals, or even the main cause of quarrels between brothers still more, the earth is to have a better and more efficient. 2 - built of factors that are important in community life and the changing needs and circumstances, according to the time they leave their place to others, or a new one. These include soil, an important source of primary production has not only the first person to have them continue to this day, has risen rapidly growing population, the corresponding attribute olamayışı and underground resources to cover the causes of form and space, from one day to become more important. 1971 year As I near 3.7 billion of the world population is estimated to be approaching 6 billion in 2000. Tightening of 135.8 million km2 of land cover, which has a hit in our world who are still 27 people, 44 to 26 years after the increase.
Abstract (Original Language): 
1 Dünya üzerinde üretim ve yaşaman temel kaynağı olan toprak, tarih boyunca insanların ve onların meydana getirdikleri toplumların uğruna can ve sayısız mücadeleler verdikleri en önemli faktördür. Toprak sahibi olmak, sahip bulunulan toprağı muhafaza etmek, çoğaltmak, daha büyük ve verimli toprakları ele geçirmek insanlar ve toplumlar arası ihtilâf ve çatışmaların daima ana nedenini teşkil etmiştir. Bugün dahi uluslararası bir çok anlaşmazlıkların ve ekonomisi tarıma dayanan ülkelerde fertler, hatta kardeşler arasındaki kavgaların başlıca sebebi yine daha çok, daha iyi ve verimli toprağa sahip olmaktır. 2 — İnsa n ve toplum hayatında önem taşıyan faktörler, değişen ihtiyaç ve koşullara göre, zamanla yerlerini diğerlerine veya bir yenisine terk ederler. Bunlar arasında toprak, ana üretim unsuru olarak önemini sadece ilk insandan bugüne kadar devam ettirmekle kalmamış, süratle çoğalan nüfusa mukabil arttı olamayışı ve yeraltı servetlerinin örtüsü ve mekân teşkil etme vasfı nedenleri ile bir günden diğerine daha büyük Önem kazanmıştır. 1971 yıl ı itibariyle 3.7 milyar civarındaki dünya nüfusunun 2.000 senesinde 6 milyara yaklaşacağı tahmin edilmektedir. 135.8 milyon kma lik toprak örtüsüne sahip bulunan Dünyamızda halen km2 ye isabet eden 27 kişi, 26 yıl sonra 44 e yükselecektir.
1-28

REFERENCES

References: 

Toprak Reformu: Türkiye Ziraatçılar Cemiyeti Yayınları, No. 7, Yıl 1967.
Tarım işçisinin ve Türk tarımının bazı temel meseleleri: Doç. Dr. Osman N. Koçtürk, Türk - İş Yayınları, No. 53, Yıl 1967.
Türkiye'de arazi reformu : Fahrettin Süldür, 1969.
Köy Envanter Etüdleri: Köy İşleri Bakanlığı Yayınları, 1962 - 1969,
Dünyada Toprak ve Tarım Reformları ; Asım Alp, MPM. Yayınları, No. 20, Yıl 1970.
Toprak Reformu ve Ekonomik Gelişme : Ekonomik ve Sosyal Etüdler Konferansı Heyeti, 1971.
2° Sabâhaddin Alpat
Tarımsal Destekleme Politikasının Esasları: DPT Yayınları, 1971.
Tarımsal Reformlar : Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yayınlan, No. 66, Yıl 1971.
Dünyadaki örneklerine göre tarımsal kalkınmanın sosyal tesirleri ve neticeleri: Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yayınları, No. 63, Yıl 1971.
Türk tarımının sorunları ve çözüm yolları: Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yayınları, No. 80, Yıl 1972.
Toprak ve Tarım Reformu: Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yayınları* No. 82, Yıl 1973.
Türkiye'de Toprak Reformu Çalışmaları: Prof. Dr. Reşat Aktan, 1972. Türk Tarım ve Toprak Reformu: Kâzım Berzeg, 1972. Principles of Agrarian Reform : FAO, 1972.
Türk Pozitif Hukukunda Toprak ve Tarım Reformundaki Gelişmeler : Prof. Dr. ilhan Öztrak, 1972.
Atatürk ve Toprak : Kadri Kaplan, 1972.
Türkiye'de Toprak Davası ve Mevzuat Karşısında Toprak Rejimi: Prof. Dr. Şakir Berki, 1971.
Toprak Hukuku Dersleri: Dr. Akm Düren, 1972ı
Türkiye Millî Geliri: DÎE., 1973.
Türkiye İstatistik Cep Yıllığı: DİE., 1972.
Democraphic Yearbook : U.N., 1971.
Toprak ve Tarım Reformu Açısından Sayılarla Türkiye : Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığı, 1973.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com