You are here

Türkiye’de E-Belediyecilik Uygulamaları: Osmaniye Belediyesi Örneği

E- Municipality Application in Turkey:Case of Osmaniye Municipality

Journal Name:

Publication Year:

DOI: 
http://dx.doi.org/10.23929/javs.31

Keywords (Original Language):

Abstract (2. Language): 
The technological developments in the area of arrival, information, micro electronic and communication make countries close to each other. These developments also decrease the cost of arrival and communication. Natural handicaps such as time and place separate countries markets and people from each other. However these handicaps almost disappeared. The internet takes great part in our life and it creates so interactive atmosphere that transparent and accountable governments con occur. These developments change the structure of economy, government, competition between countries and occupation. The use of internet becomes common and it becomes to existence in the area of public service too. In this period new concepts like e-state, e-citizien, e-turkey, e-municipality come to light.
Abstract (Original Language): 
Bilgi teknolojilerinin 1970’lerin ortasından itibaren kullanılmaya başlanması ve 1980’li yılların başında mikro bilgisayarın ve kişisel bilgisayarların yaygın bir kullanım alanı bulması ile birlikte bilgisayarlar hayatın bir parçası olmaya başladı. Bilgisayar destekli eğitim, bilgisayar destekli üretim, bilgisayarlı dizgi, bilgisayarlı tasarım, sağlık kuruluşlarındaki bilgisayarla çalışan aletler gibi hayatımızda kullandığımız hemen hemen her şeyde bilgisayar kavramına sıkça rastlanmaktadır. İnternet kullanımının tüm dünyada yaygınlaşmasıyla, kamu hizmetleri de artık hızla internete taşınmaya başlamıştır. Bu süreçte e-devlet, bimer, e-vatandaş, e-Türkiye, e-belediye gibi yeni kavramlar ortaya çıkmıştır.
179
184

JEL Codes:

REFERENCES

References: 

Aktel, M., (2003), Küreselleşme Ve Türk Kamu Yönetimi, Asil Yayın Dağıtım, Ankara.
Alodalı, M.F.B. ve S. Usta, “Türkiye’de Yerel Yönetimlerde E-Belediyecilik Uygulamaları ve İl Belediyelerinin Karşılaştırmalı Analizi”, Yerel Yönetimler Yerel Siyaset ve Kentsel Politikalar, Editör: Bekir PARLAK, Dora Basım Yayın Dağıtım, Bursa, 2010, ss.467-478
Altınok, A.R. (2005), “E-Dönüşüm Yolunda Türkiye: E-Devlet Stratejisi Hazırlama Süreci Ve Yaşanan Sorunlar”, Bilgi Çağında Türk Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılandırılması, Edt: Ahmet Nohutçu, Asım Balcı, Beta Basım, İstanbul.
Ateş, H. (2003), “E-Devlet’in Kurumsal Temelleri: Eleştirel Bir Yaklaşım”, Kamu Yönetiminde Kalite 3. Ulusal Kongresi, TODAİE, Ankara, ss. 481-500.
Burdur Belediyesi, http://www.burdur-bld.gov.tr/
Alodalı, M.F.B., Coşkun, B. & Yolcu, T. (2016), “Türkiye’de E-Belediyecilik Uygulamaları: Osmaniye Belediyesi
Örneği”, International Journal of Academic Value Studies, 2 (4) : 179-184. (ISSN:2149-8598).
184
International Journal of Academic Value Studies 2016, 2 (4) : 179-184.
D.P.T. Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı, Erişim Tarihi: 12.10.2007, http://www.bilgitoplumu.gov.tr/ ,
Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı (2007), Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojisi Projeleri Hazırlama Kılavuzu, Erişim Tarihi: 28.03.2008, http://www.bilgitoplumu.gov.tr/yatirim,
Emrealp S. (1994), Yerel Yönetim ve Bilgi Teknolojisi, Kent Basımevi, İstanbul.
Erdal, M. (2002), “Elektronik Bilgi Çağında Kamu Yönetimi Ve Bir Yerel Yönetim Uygulaması: İstanbul Büyük Şehir Belediyesi”, 1.Ulusal Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi, İzmit, ss.165-180.
Gürler Hazman, G. (2005), “Afyonkarahisar Belediyesinde E-Belediye Uygulamaları ve Yerel Farkındalık”, Afyon Kocatepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi, C. VII, S. 2, ss.65-84.
Hatay Belediyesi, http://www.antakya.bel.tr/
http://www.nao.org.uk/publications/modexec1.pdf
Isparta Belediyesi, http://www.isparta.bel.tr/defaultt.asp
Kahramanmaraş Belediyesi, http://www.kahramanmaras.bel.tr/
Kayalı, C. A.ve Yereli A. (2002), “Türkiye’de Bilgi Toplumu Yaratılması ve E-Devlet Uygulamalarına Genel Bir Bakış”, 1.Ulusal Bilgi, Ekonomi, ve Yönetim Kongresi, İzmit.
Kilis Belediyesi, http://www.kilis.bel.tr/
Osmaniye Belediyesi, http://www.osmaniye-bld.gov.tr/
Parlak B; Sobacı Z. ve Cantürk C, (2007), “Marmara Bölgesindeki Büyükşehir Belediyelerinin Website Temelli E-Devlet Hizmetleri: Karşılaştırmalı Bir İşlevsellik Analizi”, VI. Bilgi Ekonomi ve Yönetim Kongresi, C:2, İstanbul,
Parlak, B.& Sobacı, Z. (2008a), Kuram ve Uygulamalarda Kamu Yönetimi Ulusal ve Global Perspektifler, Alfa Aktüel, İstanbul.
Parlak B.,& Sobacı, Z. (2008b), “Türkiye’de Büyükşehir Belediyelerinin Website Temelli Hizmetleri: Karşılaştırmalık Bir İşlevsellik Analizi”, Parlak, Bekir Ed. Kamu Yönetiminde Yeni Vizyonlar, Turhan Kitabevi, Ankara.
Yıldız, Mete (2003), “Elektronik (E)-Devlet Kuram Ve Uygulamasına Genel Bir Bakış Ve Değerlendirme”, Çağdaş Kamu Yönetimi, Editörler: Muhittin Acar ve Hüseyin Özgür, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara.
Yücetürk, E. Elif (2002), “Türk Kamu Yönetiminde E-Devlet Uygulamaları Ve Tabana Yayılabilme Yeteneği Bakımından Bir Değerlendirme: Bolu Örneği”, 1.Ulusal Bilgi, Ekonomi, ve Yönetim Kongresi, İzmit.

Thank you for copying data from http://www.arastirmax.com